Tradițiile nemților de Crăciun

  • Germanii numesc Crăciunul „Weihnachten” (noapte solemnă) sau „Heiligenachten” (noapte sfântă).  Încă din prima duminică de Advent, târgurile de Crăciun invadează pieţele oraşelor, la fel ca în România.
  • Coroana de Advent(cu ramuri verzi), confecţionată în familie, este aşezată, în aceste zile, în case. Pe aceasta se găsesc fie patru lumânări, care vor fi aprinse succesiv în fiecare duminică de Advent, fie 24 de săculeţe cu dulciuri care vor fi degustate zilnic în familie.

201311_19

Coroana de Advent

  • De Crăciun, germanii sunt foarte preocupaţi de decorarea locuinţei. Coroane de brad sunt agăţate la uşa de la intrare, în timp ce la ferestre sunt puse lumânări electrice.
  • În Germania, ”Christklots” reprezintă obiceiul de a arde un butuc toată noaptea de Crăciun, care, conform tradiţiei, se crede că ar apăra casa de hoţi şi de nenorociri tot restul anului. Ajunul Crăciunului este cea mai importantă zi de sărbătoare. În ziua de ajun, familia se adună pentru cină şi pentru a merge împreună la Biserică la Mesa din noaptea de Crăciun.
  • Tradiţia împodobirii bradului a început în Germania. Primii creştini care au adus brazi împodobiţi în casele lor au fost nemţii, în secolul al XVI-lea. Mai târziu, împodobirea acestora a devenit un obicei şi în alte ţări. În 1890, deja erau importate din Germania ornamente pentru pomii de Crăciun.

inspiring-christmas-tree-ideas-102552852

  • De asemenea, o altă tradiție importantă în Germania, este aprinderea unei lumanări în fiecare casa, magazin sau clădire. Aceasta trebuie să fie pusă în locul principal al casei și să ardă în permanență.
  • În această perioadă, nemții se pregătesc pentru coacerea prăjiturii tradiționale -„Weihnachtsplätzchen”, pentru masa de Crăciun, care deseori au formă de animale ce erau sacrificate de strămoșii germani.
  • În Germania, sărbătoarea Crăciunului durează două zile. 26 decembrie este zi liberă, întrucât e cea de-a doua zi de Crăciun, dedicată vizitelor în familie sau la prieteni. Cadourile sunt oferite în după-amiaza zilei de 25 sau în seara zilei de 24 decembrie, dar nu „de Moş Crăciun”, ci „de ChristKind” (copilul Iisus).
  • La ei este cunosută slujba de la miezul nopții.

Frohe Weihnachten!!! 🙂

 

Articol de Mădălina Milea.

Categorie :
Distribuie acest articol :