10 sfaturi pentru învățarea unei limbi străine

Hallo Liebe,

De-a lungul timpului am primit nenumărate întrebări, atât la cursuri, cât și pe rețelele de socializare, despre ”Ce ar trebui să facem pentru a învăța mai ușor limba germană”. Am răspuns de fiecare dată și i-am încurajat pe fiecare în parte să își urmeze dorința. Astfel că subiectul din acestă săptămână va fi pentru toți cei care vor să învețe o limbă străină și caută o cale sigură. Ți-am scris 10 sfaturi care, folosite constant, te ajută să ajungi la rezultatele dorite.

  1. Stabilește-ți un program

Un prim pas în procesul învățării îl reprezintă stabilirea unui program. El te ajută să îți păstrezi  o anumită perioadă din timpul tău și să o aloci studiului. Un program te responsabilizează și te ajută să evoluezi în învățarea limbii. Datorită unui program bine stabilit îți vei crește șansele să înveți rapid și eficient. Ex: Îți poți aloca 1h/zi doar pentru a învăța, fără alte distrageri. Îți poți alege o anumită oră la care ai disponibilitate zilnic și vei vedea încă din prima săptămână rezultatele.  Dacă ai mai mult timp liber, alocă mai mult și pentru studiu.

  1. Stabilește-ți motivele pentru care înveți

Este foarte important să avem un motiv pentru care învățăm. El ne va ajuta să continuăm studiul și atunci când limba devine mai greu de învățat sau timpul mai limitat. Trebuie să ne păstrăm motivația și să conștientizăm că drumul poate fi lung, dar destinația este pe măsură.

  1. Ieși din zona de confort!

Cu toții avem zona noastră de confort din care ne e greu să ieșim. Acolo știm tot ce e nevoie, suntem relaxați și nu depunem prea mult efort. Dar TREBUIE să ieși din zona de confort și să faci tot ce e nevoie pentru a învăța o limbă străină. După ce îți faci curaj, îți vor plăcea schimbarea și sentimentul pe care le vei avea. Pentru că am trecut prin asta, te îndemnăm să o faci cât de des ai ocazia și te asigur că sentimentul de la final te va împinge să o faci și a doua oară.

  1. Pronunță cu voce tare

În învățarea limbilor străine este important să te auzi. Astfel îți vei aminti mai ușor pronunția, termenii și  te vei familiariza mult mai repede cu limba studiată.

  1. Vorbește cu cineva/singur

Atunci când vorbești cu cineva îți dezvolți vocabularul, exersezi accentul și, în sfârșit, vei pune în practică tot ce ai învățat până în acel moment. Vei învăța mult mai rapid cuvintele pe care nu le știi și pe care le vei auzi la partenerul de conversație, dar și pe cele pe care le vei cauta chiar tu. Poți vorbi și cu tine. Spui o poveste, o idee, orice vrei.  Partea cea mai importantă este să știi să vorbești în limba studiată, iar ceea ce te va ajuta cel mai mult este chiar practicarea lui. Curaj!

  1. Învață prin joc

La Centrul nostru de meditații punem foarte mult accent și pe stilul de învățare prin joacă. În anii de experiență precedenți am constatat faptul că cea mai mare parte din oameni învață mult mai ușor prin joacă. Folosim cartonașe, cărți și diverse jocuri de echipă. Dacă ai un partener de studiu, te îndemnăm să vă jucați împreună. Dacă nu ai, îți poți descărca diverse aplicații pe telefonul mobil care te ajută să îți dezvolți limbajul.

  1. Urmărește filme/seriale cu subtitrare în limba studiată

Filmele și serialele te pot ajuta să înveți cuvinte, expresii, să te obișnuiești cu accentul lor și totul făcând ceva relaxant.

  1. Citește

Chiar dacă nu înțelegi tot, citește în limba pe care o studiezi. Caută cuvinte pe care le găsești mai des în text și le vei reține mai ușor. Vei vedea cum înveți cuvinte fără să realizezi.

  1. Învață o bază

Începe cu baza. Alfabetul, numerele, reguli de pronunție ș.a.m.d. Sunt lucruri pe care le vei întâlni pe tot parcursul învățării.

  1. Ascultă muzică/cântecele/povești

Trebuie să și asculți limba pe care o studiezi. Astfel vei reuși să îi înțelegi mai ușor și să te obișnuiești cu ea. Vei învăța cuvinte și te vei și relaxa ascultând ceva ce îți place.

Acestea au fot cele 10 sfaturi. Sperăm să îți fie de folos și să ajungi la cel mai bun nivel al limbii studiate! Mult succes!

 

Autor: Mădălina Milea

Categorie :
Distribuie acest articol :