Un drum lung începe cu un prim pas

Un drum lung începe cu un prim pas

De ce am ales să fiu profesor și cum am deschis Societatea Frau Angi – Germană Pentru Toti?

Dragii mei,

Dacă mi-ați fi spus acum un an că viața mea va fi așa cum este ea astăzi, nu v-aș fi dat crezare! Nu pentru că nu mi-aș fi dorit să îmi dezvolt activitatea pe care o realizez cu drag încă din timpul facultății, dar …știți și voi că mereu există un DAR. Eu am avut norocul ca acea urmă de îndoială, acel dâmb conturat de teamă și, de ce nu, comoditatea unui loc sigur de muncă în cadrul școlii King George să se cumuleze în ceva frumos care mi-a dat curaj să încep.

Am pășit cu încredere anul trecut în sediile școlilor King George din Militari. Nu a fost singura instituție în care am predat limba germană, de aceea, cu sinceritate susțin că este o școală în care am ALES să rămân în primul rând datorită valorilor umane pe care le-am găsit acolo. Consider că acestea sunt esențiale în educația copiilor. Și în liniștea și fericirea locului de muncă. Bineînțeles, toată lumea știe că niciun loc de muncă nu este perfect. Și mereu găsim motive de care să ne plângem…fie că este vorba despre locul nostru de muncă, despre oamenii din jurul nostru, despre străzile, politica și legile din țara noastră, despre școala copiilor noștri, despre toți și despre toate… Dar uneori e bine să luăm tot ce este mai bun din lucrurile care ni se petrec, cu sau fără voia noastră, și să facem alegerile conștient și responsabil!

Vorbeam mai sus despre acel DAR. Noroc cu omonimia limbii române! Metaforic vorbind, acel dar indecis s-a transformat într-un cadou. Copiii au fost din ce în ce mai devotați materiei predate de mine, părinții acestora îmi aduceau din ce în ce mai multe feedback-uri pozitive, semn că funcționa tot ce pregateam pentru elevii mei, conducerea școlii King George mi-a încurajat activitatea, iar eu am primit ÎNCREDEREA tuturor. Pe măsură ce timpul trecea deveneam mai pregătită, mai sigură pe mine, mai satisfăcută de rezultatele muncii mele. Iar acestea prind cel mai bine în personalitatea și în cunoștințele copiilor.

Fie că suntem educatori, învățători sau profesori avem o foarte mare pondere în educația copiilor pe care părinții ni-i încredințează. Petrecem timp prețios cu aceștia și trebuie să fim conștienți să nu se piardă în van. Cred că sunt suficiente motivele pentru care am ales să rămân pe scaunul de profesor. Dacă nu, mai am și altele 🙂 : iubesc copiii, îmi place să predau, să împărtășesc tot ceea ce știu, îmi place să ajut oamenii în general, să scot la iveală tot ce este mai bun în ei, ador să fiu strigată Frau Angi cu atâta dragoste, îmi place să am responsabilitatea aceasta în mâini și să răspund provocărilor copiilor zi de zi. Oh, câte-am învățat de la ei!

Vă mai spun că urmăresc să am cât mai mulți copii care să-mi treacă pragul. Acum, de când Frau Angi există la un alt nivel, caut să ofer sprijinul meu tuturor copiilor care au nevoie de un imbold într-ale germanei. Mai ales celor care par timorați de această limbă sau celor care refuză vehement să o învețe. Sunt convinsă că toți ar începe să iubeasca treptat această limbă dacă ar trece pe la mine. Rezultate am încă din prima ședință. Tocmai pentru că am convingerea că se POATE! Germana chiar este pentru toți!

Categorie :
Distribuie acest articol :