depositphotos_35649855-stock-illustration-w-fragen-wer-wie-was
Cum să citești mai repede și cum să pronunți mai bine în limba germană
16 martie 2018
spirala-continua-plastic-a4-pas-3-1
5 invenții ale nemților
23 martie 2018
Afisare toate

Obiceiurile germanilor

236854-1x2-original
  1. Unul dintre obiceiurile favorite ale germanilor este privitul în ochi atunci când ciocnesc un pahar cu cineva. Persoana care încalcă această regulă este considerată nepoliticoasă.
  1. La unele sărbători religioase din Germania, vânzarea de alcool este restricționată, iar barurile și cluburile sunt închise.
  1. În timp ce numeroși europeni din sudul continentului se salută printr-un sărut, germanii, preferă să-și strângă mâna, gest care are loc atât între necunoscuți, cât și între prieteni.
  1. În Germania, bătutul din palme este rezervat pentru teatru sau concerte. În școli și universități, elevii și studenții ciocanesc în masă în loc să aplaude, unii profesori susținând că aplaudatul este un semn de lipsa de respect, ca și cum publicul ar încerca să-l ridiculizeze pe vorbitor. În unele cercuri sociale, o persoană poate ciocăni de asemenea în masă pentru a-și semnaliza venirea.
  1. După ce venirea noului an a fost sărbătorită cu un toast, petrecăreții se adună deseori pentru a topi plumb deasupra flăcărilor de la lumânare. Plumbul topit este apoi vărsat într-un bazin cu apă rece și se întărește sub o anumită formă, care ar urmă să prezică anul care tocmai a început.

 

Articol de Mădălina Milea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *