5 invenții ale nemților

Obiceiurile germanilor
19 martie 2018
Propoziții conversaționale: Formule de alint, Încântare, Indignare, Păreri, Probleme, Prima conversație
26 martie 2018
Afisare toate

5 invenții ale nemților

  1. Ursuleții gumați

Imagine similară

Faimoasa companie Haribo (cel mai mare producător de jeleuri din întreagă lume) a fost deschisă de către Hans Riegel Sr, în 1920, în Germania.

  1. Spirală de îndosariere

Imagini pentru spirala de indosariere

Spirala de îndosariere a fost brevetată în anul 1886, în Germania, de către Friedrich Soennecken. Interesant este faptul că există un standard ISO pentru distanță dintre inelele spiralei de îndosariere.

  1. Pomul de Crăciun

Imagini pentru pom de craciun clipart

Primul pom de Crăciun a fost împodobit cu lumânări și fructe. Obiceiul s-a răspândit prin intermediul familiilor regale care au au adoptat această practică și au asociat-o cu Crăciunul prin intermediul catolicismului.

  1. Rulotele

Imagini pentru rulota clipart

Rulota a fost inventată de către o companie nemțească, Warner Sell of Berlin, după terminarea Celui de-al Doilea Război Mondial, pentru soldații americani care ocupau orașul în respectivă perioada. După fabricarea celor 5000 de rulote, americanii au preluat și invenția și au popularizat-o peste Ocean.

  1. Schnitzelul

Imagini pentru snitel clipart

Schinitzelul este o invenție a nemților.

În prezent schnitzelul este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare și este servit în mai toate restaurantele din întreaga lume. Fie că ești pe continentul American, Sud American, European, Asiatic sau în Australia, acest fel de mâncare are o singura rețeta, cu mici variații în funcție de imaginația bucătarului.

Nu se știe exact data în care schnitzelul a apărut în meniul nemților, dar se presupune că a fost inventat undeva la începutul secolului 14, undeva pe valea Rinnului.

 

Sursa: yuppy.9am.ro

Articol de Mădălina Milea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *